SalsaPortal.si je spontano nastal kot rezultat mojega navdušenja na plesom (Salsa, Bachata, Kizomba) in nad izdelavo spletnih strani. Odločil sem se, da dve moji strasti povežem med seboj in tako je luč sveta ugledal SalsaPortal.si.

Spletna stran, ki jo bereš je še v razvoju. Nove vsebine se bodo še dodajale, posodobili bomo tudi bazo plesnih šol, dodali tečaje, začeli obveščati o zanimivih plesnih dogodkih, v pripravi pa je tudi (vsaj) eno darilo za naročnike na e-novice.

salsero robertoKdo je sploh ustvarjalec tega portala? Nekaj o meni v nadaljevanju …

Rad povem, da sem 5Ppredavatelj, pisatelj, pesnik, podjetnik in plesalec. 😉

Prvih plesnih korakov sem se naučil dokaj pozno, šele pri svojih 37-ih letih. Vse se je začelo poleti leta 2011, ko me je dobra prijateljica navdušila nad plesom. Prvi obisk tečaja Salse se je zgodil v Salsoteci, ko sem se udeležil intenzivnega tečaja (Salsa 1).

Ko sem bil prvič na tečaju mi ni bilo nič jasno. Štetje korakov mi je bilo »čudno« 1, 2, 3, 5, 6, 7. WTF? Kje pa sta 4 in 8? Potem sem skapiral, da je na 4 in 8 pavza. 😉 Na tečaju pri footworku sem bil še bolj »ubogi« – Le kaj pomenijo vsi ti znaki, ki jih izvaja voditelj tečaja? Če sem iskren me je že imelo, da bi vse skupaj nekam »poslal«, v smislu ples ni zame, vendar sem vseeno vztrajal.

Kasneje istega leta sem se vpisal na redni tečaj Salse v Bubi in ga obiskoval dobro leto dni, nato naslednjo sezono (jesen 2012) pa sem spet začel plesati v Salsoteci. Bil sem celo že na stopnji 3 in najbrž bi še napredoval, če se mi ne bi zgodile določene zdravstvene preizkušnje.

V začetku januarja 2013 sem bil zadnjič na Salsa party-ju, saj so se tega meseca začele moje zdravstvene težave, kar se tiče sluha – začel se je slabšati in bil sem že praktično v tišini. Plesne čevlje sem za več kot leto dni in pol dal v kot. Salsa je morala počakati, čeprav je bila moja želja po plesu še vedno prisotna.

Vse do avgusta 2014 nisem nič plesal (edina izjema je bila udeležba na Valentinovem Salsa party-u, ko sem ugotovil, da še nisem pozabil plesati). V avgustu 2014 sem tudi sprejel odločitev, da ne glede na moje »slušne« sposobnosti, spet začnem plesati. Glasbe nisem slišal nič, vse kar sem občutil je bil ritem, ki je bil v meni. Soplesalka mi je seveda obvezno morala povedati, kdaj se začne 1, potem je šlo samo naprej. 🙂

Tako sem jeseni 2014 spet začel spet obiskovati redne tečaje Salse, tokrat v Danceflooru. Vrnil sem se k osnovam in začel s Salso 2 (LA Style). Konec novembra sem začel opažati spremembe pri svojem sluhu – korak za korakom izboljšave in po skoraj dveh letih sem prvič na tečaju vsaj malo spet slišal glasbo.

Ko sem septembra 2014 omenil dobremu prijatelju, da bom spet začel hoditi na Salso, je bila njegova misel, da s tem, ko grem plesati (ne glede na to koliko slišim oz. ne slišim), dejansko dajem zaupanje v moči Stvarnika (Vesolja). Če sem iskren, sem si večkrat povsem živo predstavljal, da spet slišim glasbo na plesu. 😉

Tisto, kar mislim, da je prineslo spremembo v mojem življenju je bilo poleg obrata vase, tudi pristno navdušenje nad plesom in glasbo. Glasba in ples sta ritem življenje, to je poezija, to je gibanje, veselje in radost. Za zdravo, uspešno, ljubeče in srečno življenje, človek potrebuje gibanje. Ko se nehamo gibati, takrat začnemo stagnirati in življenjska energija začne upadati.

To je na kratko vsa zgodba o izvoru tega portala, ki nastal iz navdušenja nad plesom, glasbo in življenjem. Prepričan sem, da skupaj lahko ustvarimo spletni prostor, kjer bodo vedno na voljo aktualne, ažurne in zanimive Salsastično – Bachastične – Kizombične novosti. 🙂

P.S. Preberi si tudi zapis na mojem blogu Salsa, leto dni pozneje.

Hvala, ker si tole prebral-a in vabljen-a še kdaj k obisku portala.