Špela Fras & Luka Mancini

0
3
spela-fras-luka-mancini

Luka & Špela poučujeta urban kiz na plesni šoli Urška na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Sta strastna plesalca Urban kiza in sorodnih plesnih stilov, kot so Kizomba, Tarraxinha in Semba. Svoje plesno znanje, tehniko, osebni stil in razumevanje različnih plesnih zvrsti nenehno nadgrajujeta z obiskovanjem festivalov kizombe po Evropi, kjer se učita od najboljših inštruktorjev s celega sveta. Sta člana ekipe Ljubljana KIZZ GANG, ki prireja redne plesne večere v Ljubljani. Oba tudi sodelujeta pri organizaciji prvega urban kiz/ kizomba festivala v Ljubljani – KIZZ KISS Festivala.

Špela Fras

Špela je specialna pedagoginja. Z 9. leti je začela plesati jazz balet. Skozi leta se je ob jazz baletu preizkusila še v mnogih drugih plesnih stilih (modern, sodobni ples, hip hop, afriški plesi, ples ob drogu, …). Leta 2015 je odkrila kizombo, kmalu za tem pa svojo življenjsko strast – urban kiz. Odkar se je znašla v svetu kizombe in urban kiza, je že in še bo poučevala lady styling na festivalih na Dunaju in Budimpešti, asistirala že marsikateremu svetovno znanemu učitelju in sodelovala pri organizaciji kizomba/urban kiz dogodkov po Sloveniji. Poleg Nuše Rojec je glavna organizatorka KIZZ KISS Festivala, ki bo februarja v Ljubljani.

Luka Mancini

Luka je grafični oblikovalec, likovni umetnik in predavatelj. S plesom v paru se je prvič resneje srečal leta 2012, ko začel plesati salso, bachato in 2013 še kizombo. S poučevanjem je začel leta 2015 v Celju, kasneje pa tudi v Ljubljani. Trenutno največ pozornosti posveča urban kizu, kjer daje velik poudarek izgradnji lastnega stila in odkrivanju novih korakov. Uživa v podajanju znanja in se rad posveti vsakemu tečajniku. Kot taxi plesalec je gostoval na festivalih v Trstu, na Dunaju in Eindhovnu. Strastno spremlja tudi glasbeno produkcijo različnih kizomba žanrov. Na njegov glasbeni izbor pa lahko plešemo na ljubljanskih urban kiz zabavah, kjer ga prepoznamo pod imenom DJ Lucky.

Špela in Luka učita v skupinah ali v individualni obliki naslednje plese:

  • kizomba
  • urban kiz

Špelo in Luko lahko kontaktiraš tako, da jima pošlješ e-poštno sporočilo na urbankizljubljana@gmail.com, ju pokličeš na 040 883 778 (Špela) ali pa obiščeš Špelin FB profil in Lukov FB profil. 🙂