Slabši sluh ni ovira za ples

0
9
Robert Goreta Salsa Portal

O avtorju SalsaPortal-a Robertu Goreti je bil decembra 2015 narejen prispevek za oddajo Prisluhnimo tišini. Omenjeni posnetek si sedaj lahko v celoti ogledaš tudi na naši spletni strani.

Robert kljub svoji hudi naglušnosti ni opustil sanj o plesu. Glasbo sicer sliši in čuti malo drugače kot ostali slišeči plesalci, vendar ga to ne ovira in navdušeno pleše salso, bachato in kizombo, naučil pa se je tudi nekaj osnov tanga.

Robert je leta 1998 diplomiral na EF v Ljubljani in takrat postal prvi naglušni univerzitetni diplomirani ekonomist v Sloveniji. Podobna zgodba je tudi pri plesu. Čeprav se je do sedaj udeležil že mnogih plesnih tečajev, ni zasledil, da bi se še katera druga naglušna oseba udeleževala plesnih tečajev salse, bachate in kizombe ter plesala na salsa zabavah.

Ljudje pogosto najdejo kup razlogov »zakaj« ne morejo, ne znajo ali ne zmorejo plesati, toda iz Robertovega primera vidimo, da če je želja dovolj močna in srce na pravem mestu, da se je kljub “slušnim oviram” možno prepustiti glasbenim ritmom in uživati na plesišču.

Zatorej, ko te bodo naslednjič »zasrbele« pete na plesišču – daj na stran vse izgovore, omejitve in prepričanja in pogumno reci DA plesu. 🙂