Plesni studio Katja Dance Company

0
39
plesni-studio-katja-dance-company

Katja Dance Company je bila ustanovljena januarja 2017 z namenom, da ponudi možnost umetniškega ustvarjanja za nekdanje plesalce, ki si želijo zopet plesati in biti dejavni v plesnem izražanju, kot tudi za mlade, ki bi si želeli svoj plesno umetnost živeti na odrih in manj na tekmovanjih.

Od oktobra leta 2016 je namreč nastajal naš prvenec – dobrodelna multimedijska gledališka plesna predstava Življenje je vrednota z izrazito močnim liričnim jazz gibanjem. V tem projektu so se nam pridruževali različni plesalci in iz začetne majhne skupine je nastala 12 članska zasedba. Tako smo potrebovali stalni prostor za naše vaje in tako sva se s producentom predstav odločila, da najameva dvorano v Šiški na Celovški 175 in razpoložljive termine zapolniva s plesnimi delavnicami, ter sodelujeva s partnerskimi plesnimi in vadbenimi programi. Dvorana ima res dolgo plesno preteklost in ima tisto posebno kemijo, kar potrjujejo tudi plesalci in uporabniki dvorane.

Letos pa smo zaradi pomanjkanja prostora in dela na novih predstavah (Dobrodelni plesni projekt Project X in plesna pravljica Na pomoč), ki zahtevajo tudi skladišče za kostume in opremo, pridobili nove prostore na Letališki 27, tik ob nakupovalnem centru BTC. Tam sedaj razpolagamo s 150 m2 veliko glavno dvorano z baletnim podom, z manjšo cca. 28 m2 belo dvorano, tuši, garderobo in recepcijo, kar nam daje potreben prostor za ustvarjanje. Tudi tukaj imamo seveda nekaj terminov, ki jih lahko ponudimo plesalcem, ki iščejo tovrsten prostor.

V Katja Dance Company živimo v jazz svetu in eksperimentiramo v lirični obliki s sodobnim plesom, klasičnim baletom, ter drugimi zvrstmi. Tako je nastala naša skovanka jazz fusion, ki ga imajo očitno zelo radi tudi naši plesalci, ki so se nam pridružili.

Katja Vidmar – ustanoviteljica Katja Dance Company je plesalka, koreografka in avtorica predstav ljubi plesno umetnost. Lahko rečemo, da ji je bil ples položen v zibko, saj je bila njena prednica Meta Vidmar, začetnica sodobnega plesa na Slovenskem. Poleg pedagoškega dela (Katja je sicer profesorica slovenščine) je skozi svojo celotno življenjsko pot predana plesnemu ustvarjanju – od televizijskih oddaj pa do celovečernih plesnih gledaliških predstav, kot je naprimer predstava Ženska, ki jo je posvetila zbiranju sredstev za Varne hiše.

In svoje znanje, izkušnje in odnos do plesa tako predajamo tudi plesalcem, ki se nam pridružijo v ustvarjanju ali na naših lastnih plesnih programih jazz fusion-u, baletu za otroke in odrasle, jogi, street-u, ki jih izvajamo z izkušenimi aktivnimi plesalci in strokovnjaki.

Celotno ponudbo plesnih vadb kot produkcijo plesnih predstav in dogodkov pa si lahko ogledate na spletni strani www.katjadancecompany.com.

Želimo si organizirati tudi čim več plesnih dogodkov in kvalitetnih plesnih delavnic, zato sodelujemo tudi s tujimi koreografi in plesalci.

Naša vizija je ustvarjanje multimedijskih plesnih predstav z močnimi avtorskimi sporočili za širšo publiko z enkratnimi plesalci. Morda nekoč tudi lastno gledališče, ki bi se postavilo ob bok največjim plesnim hišam v Evropi. Slovenija ima izredne plesalce z neverjetnimi sposobnostmi. Prav tako ima enkratne pedagoge in ustvarjalce. Zato smo prepričani, da bomo našli formulo uspeha. Seveda pa se žal tudi v umetnosti ne da izogniti potrebnim finančnim sredstvom, sploh v današnjem času, zato vabimo vse, ki prepoznajo v nas potencial za sodelovanje, da se nam javijo. Veseli bomo podpore!

Hvala SalsaPortalu za klic. Veseli smo, da obstaja medij, ki je osredotočen na plesno sceno in želimo vam veliko uspeha in zanimivih objav.