Martina Plohl

0
38
Martina Plohl

Martina Plohl se je s športnim plesom (standardnimi in latinskoameriškimi plesi) začela aktivno ukvarjati, ko je bila stara 9 let. Na področju športnega plesa se tako aktivno udejstvuje že 22 let, prej kot aktivna profesionalna tekmovalka, zadnji dve leti pa kot plesni trener.

V kategoriji mlajših mladincev in mladincev je osvojila dva naslova državnih prvakov v standardnih plesih, dva naslova državnih prvakov v kombinaciji desetih plesov in naslov državnega prvaka v latinskoameriških plesih. Prav tako je zastopala Slovenijo na mnogih svetovnih in evropskih prvenstvih med mladinci, starejšimi mladinci in člani.

V času svoje uspešne plesne kariere je z odliko zaključila Ekonomsko gimnazijo v Mariboru in se vpisala na Ekonomsko – Poslovno fakulteto v Mariboru. Na Ekonomsko – Poslovni fakulteti je diplomirala iz smeri Marketinga, nato pa nadaljevala študij in z odliko magistrirala iz Upravljanja s človeškimi viri. Svojo diplomsko in magistrsko delo je povezala s športnim plesom, saj to predstavlja njo in njeno življenje.

V januarju 2017 je uspešno opravila postopek preverjanja in potrjevanja nacionalnih poklicnih klasifikacij – NPK in tako prejela 2 certifikata, NPK PLESALKA in NPK KOREOGRAFINJA.

V zadnjih letih, se je pokazala tudi kot uspešen plesni pedagog in trener mlajših generacij. Ustvarila je finalista svetovnega prvenstva v latinskoameriških plesih med mladinci (Nino Kleindienst & Urška Bencak – 4. mesto na svetu), prav tako pa je tudi glavna trenerka številnih državnih prvakov v pionirski, mlajše mladinski, mladinski, starejše mladinski in seniorski kategoriji na območju Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Francije in Turčije.

Martina Plohl

V letu 2017 je sodelovala v 1. sezoni slovenske različice showa Strictly Come Dancing ali Zvezde plešejo. S svojim soplesalcem – zvezdnikom (Denisom Porćićem Chorchypom – svetovnim prvakom v kickboksu in reperjem) se je prebila vse do super finala in na koncu zasedla 2. mesto.

Po 22. letih uspešne športno-plesne kariere se je odločila, da svoje znanje in izkušnje deli tudi doma, v svojem domačem okolju, zato se je odločila, da odpre svojo plesno šolo v Slovenski Bistrici. Tako lahko plesno kulturo in znanje širi še naprej med vse generacije v svojem domačem kraju.

Martina Plohl uči v skupinah ali v individualni obliki naslednje plese:

  • poučevanje tekmovalnih plesnih parov
  • otroške plese
  • orientalske plese
  • družabne plese za odrasle
  • skupinske vadbe za ženske
  • fit babi

Martino lahko kontaktiraš tako, da ji pošlješ e-poštno sporočilo na ps.plohl@gmail.com, jo pokličeš na 031 420 377 ali pa obiščeš spletno stran njenega plesnega studia www.ps-plohl.si. 🙂