Martina Gojkošek

0
33
Martina Gojkošek

Martina Gojkošek je svoj glasbeni in gibalni talent v mladih letih razvijala v enem najboljših mladinskih pevskih zborov na svetu, Carmina Slovenica. Ko je pri 18 letih prenehala s petjem, je sledila srcu in to jo je vodilo do salse. V ta ples se je povsem zaljubila ter se redno izobraževala pri najboljših svetovnih učiteljih na salsa kongresih po Sloveniji in po svetu. Plesala je v skupini Duende Dance Company pod vodstvom Andree Stewart, nato pa je njen talent ob obisku New Yorka leta 2014 prepoznala svetovno znana Karel Flores in jo povabila k sodelovanju.

Martina tako danes vodi skupino Karel Flores Slovenia, v okviru katere plesalke različnih starosti in izkušenj trenirajo in nastopajo v Sloveniji in sosednjih državah. Ob tem se redno izpopolnjuje pod okriljem Karel, z njo pa je plesala tudi na številnih svetovnih odrih – med drugim v Parizu, Varšavi in New Yorku. Še naprej se večkrat letno udeležuje tudi salsa festivalov po svetu, kjer nabira novo znanje in ideje ter spremlja trende. Svoje plesno znanje dodatno širi na treningih baleta in jazz baleta.

Ob plesnem znanju se lahko Martina pohvali tudi z okoli 10-letnimi izkušnjami na področju poučevanja plesa. Začela je v plesni šoli El Movimiento v Mariboru, nato dolga leta učila v Bubi v Ljubljani, v letu 2017 pa se je pridružila ekipi Plesnega centra Feniks. Leta 2015 je pridobila licenco za vaditeljico plesa pri Plesni zvezi Slovenije. Dolga leta je vodila tudi vodene vadbe in ima v žepu tudi licenco vaditeljice pri Gimnastični zvezi Slovenije

Sicer je diplomantka mednarodnih odnosov in magistrica mednarodnega poslovanja ter novinarka na Slovenski tiskovni agenciji.

Martina Gojkošek uči naslednje plese:

  • bachato
  • body movement
  • cha cha cha
  • ladies styling
  • salso
  • show salso
  • privatne ure

Martina Gojkošek poučuje ples v Plesnem centru Feniks.

Martino lahko kontaktiraš tako, da ji pošlješ e-poštno sporočilo na martina.gojkosek@gmail.com ali obiščeš njen Facebook profil.

Če želiš pa lahko prebereš tudi zapise o plesu na njenem blogu Resno plesno.