Kristina Sicherl – Krista

0
1
Kristina Sicherl - Krista

Krista je pričela svoje plesne izkušnje nabirati pri Mojci Horvat, kjer je 10 let nastopala in tekmovala v show plesu v velikih formacijah in nastopala v otroških in mladinskih muzikalih. S skupino so bili večkratni evropski in svetovni prvaki v show plesu.

Nato je zajadrala v latino vode, kjer je spoznala salso in reggaeton. Od leta 2003 do leta 2014 je redno poučevala v plesni šoli Salsateca v Ljubljani.

Je tudi ustanoviteljica prve ženske salsa & reggaeton plesne skupine v Sloveniji, ki se imenuje Meneo dance group. Skupina deklet je nastopalo na različnih salsa festivalih doma in v tujini. Je prva, ki je v Slovenijo pripeljala plesno zvrst, ki se imenuje reggaeton (2006).

Krista je soavtorica prvega znanstvenega članka o salsi, ki je izšel v dveh jezikih: Ples kot komuniciranje: kulturni in družbeni vidiki salse na Slovenskem (Maruša Pušnik in Kristina Sicherl, Kalejdoskop športa – uvod v športne študije, 2009).

Leta 2009 je slovenskim plesalcem predstavila afriško plesno zvrst v paru, ki se imenuje kizomba, ki je postala zelo popularna med slovenskimi plesalci. Je članica plesne skupine 3nity in članica plesne skupine, ki jo vodi priznana plesalka in pedagoginja Maša Kagao Knez, specializirana za afriške plese in afro-sodobni ples.

Kot plesalka sodeluje v dveh plesnih predstavah: Momentum – Avenija ujetih trenutkov (Maša Kagao Knez) in Življenje je vrednota (Katja Vidmar). Krista se redno izobražuje doma in v tujini. Avgusta 2016 je opravila intenzivno izobraževanje v Lizboni (Afro, Afrohouse, Kuduro course), maja 2017 pa je pridobila licenco za Nirvana-Fitness inštruktorico.

V letih 2015-2017 je bila del ekipe plesnih učiteljic pod vodstvom Neve Kralj, ki je velika strokovnjakinja na področju plesno gibalne terapije za otroke. Od februarja 2016 do junija 2017 je prostovoljno poučevala ples v ženskem zaporu na Igu.

Njen pristop je prizemljen, neposreden in izjemno učinkovit. Tečaji pri Kristi so intenzivni, fokusirani in hkrati sproščeni. Tudi v večjih skupinah imaš občutek, da se ti posveti individualno. V plesu pomaga ljudem najti harmonijo, pravilnost giba, hkrati pa vzpodbuja individualnost in čutenje giba, tako da se plesalec navadi na izraz sebe.

Sicer je profesorica hrvaščine, srbščine in makedonščine in teologije.

Kristina Sicherl – Krista uči naslednje plese:

  • Afro Urban (osnove afriških plesov, Afrohouse, Kuduro)
  • kizombo (tudi body movement)
  • reggaeton
  • salso (tudi salsa lady styling)

Kristina Sicherl – Krista poučuje ples v dveh plesnih šolah v Ljubljani (Plac 172 in Studio XXV). Prav tako vodi samostojne plesne tečaje in delavnice in organizira različne plesne dogodke.

Kristo lahko kontaktiraš tako, da ji pošlješ e-poštno sporočilo na kristinakrista21@gmail.com ali obiščeš njen Facebook profil.