Koreografija iz glasbenega videa Savages

0
22
savages-marc-grabber

Pesem “Savages” z albuma Freedom ustvarjalcev Marc Grabber & Bastian’ je delo Marca Grabberja in slovenskega glasbenika in skladatelja Boštjana Golinarja. Album “Freedom” je bil izdan pred dvema mesecema na Soundcloud za brezplačno uporabo (klikni tukaj).

Video prvenec je temačna in skrivnostna mešanica modernega in izraznega plesa štirih talentiranih plesalcev v stilu film noir kot vodilni slikovni tehniki video klipa.

Pri videu je sodelovala ljubljanska skupino plesnih produkcij Katja Dance Company za katero to sodelovanje pomeni nov mejnik delovanja, saj je z izdajo videa preko kanadske platforme Release Promo njihovo ustvarjanje vidno prvič tudi globalno. Zahvaljujoč idejni vodji zgodbe Katji Vidmar, ima video posebno značilno pripovedno zgodbo, kjer uporablja plesalce in njihove značilne plesne sloge kot glavno pripovedno nit.

Pesem (video) specifično ponazarja situacijo prekomernega romantiziranja razumevanja izražanja navidezne ljubezni, v katerem se prizadeta oseba postavlja v vlogo žrtve v nezdravem odnosu.