Izjemen nastop gluhega plesalca v Zvezde plešejo

0
0
nyle-di-marco-zvezde-plesejo

Danes 29-letni Nyle DiMarco je leta 2016 postal prvi gluhi zmagovalec TV šova Zvezde plešejo. Njegova soplesalka je bila profesionalno plesalka Peta Murgatroyd.

Nyle je že od rojstva gluh, a ga to v življenju ni oviralo, da ne bi počel stvari, ki jih počnejo vsi ostali. Diplomiral je iz matematike na Univerzi Gallaudet. Strokovna žirija in tudi gledalci pred TV zasloni so bili osupli nad Nylovim občutkom za ritem in ples, saj glasbe ne sliši. Nyle je svojo zmago posvetil 70 milijonom gluhih po svetu in tistim otrokom, ki so jim odvzete pravice do znakovnega jezika.

V nadaljevanju si lahko pogledaš dva Nylova plesna nastopa, ki smo ju izbrali iz TV šova Zvezde plešejo. Pri prvem videu vključi tudi podnapise, da boš izvedel-a še nekaj o Nylu.

 

P.S. Da ni ovir za ples, dokazujemo tudi Slovenci, saj je bil letos aprila uspešno izveden plesni projekt z naslovom Project Corazón.

P.P.S. Slovensko različico tega plesnega šova imamo možnost spremljati tudi pri nas. Letos od marca do junija je bila že druga sezona, zmagovalca sezone 2018 pa sta bila Natalija Gros in Miha Perat.