Sábado Especial con Yusimi Moya Rodriguez

/Sábado Especial con Yusimi Moya Rodriguez

Sábado Especial con Yusimi Moya Rodriguez

Avtor: |2018-01-05T15:48:51+00:0005. 01. 2018|Kategorije: Salsa dogodki, Vikend delavnice|Oznake: , , , , , , |
13Jan2018

Od 11.00 do 17.00

Lokacija: Libero Dance Center, BTC Hala E

Šmartinska cesta 152, Ljubljana

V mrzlo januarsko Ljubljano bomo pripeljali vroče kubansko sonce po imenu Yusimi Moya Rodriguez.

Yusimi je izjemna in raznovrstna plesalka, ki se je šest let kalila v najmočnejši kubanski folklorni reprezentanci Conjunto Folklórico Nacional. Pri nas je bila v preteklih letih že nekajkrat: kot zvezda našega festivala Manana Ljubljana, ter na večih afro delavnicah, kjer smo se povsem zaljubili vanjo. 🙂

Tema sobotnih delavnic bodo AFROKUBANSKI PLESI, povezani z ljudstvom Yoruba/Lucumí, specifično pa povezava plesov Yoruba (Oriš) z glasbo. Delali bomo na dveh stvareh:

  • igranju na BOBNE BATA in navajanju naših ušes na poslušanje afro ritmov v glasbi (predvidoma 1 ura)
  • PLESNI INTERPRETACIJI specifičnih pesmi kulture Yoruba (predvidoma 4 ure)

Pesmi Yoruba niso take kot salsa, kjer lahko na katerikoli del pesmi improvizirano plešemo poljubne gibe in figure. V pesmih Yoruba se zelo pogosto od plesalca pričakuje, da na določen del (teksta) pesmi odpleše interpretacijo tega teksta z gibi - in to bo ključen poudarek naše plesne sobote: torej plesanje s pomenom

V sklopu delavnic se bomo tudi zelo poglobili v Yorubansko kulturo (predvsem seveda diasporo na Kubi) in se tako popolnoma zlili z glasbo in plesom.

Seveda pa se bomo naučili veliko število novih gibov in gibanja, ki ga boste seveda lahko potem uporabili tudi v drugih pesmih in v salsi.

Cena delavnic je 30,00 € na osebo.

Obvezne so predhodne prijave. Za prijavo kliknite tukaj!

O AVTORJU:

Spletni portal, ki je nastal iz radosti in navdušenja nad salso, bachato, kizombo ter ostalimi plesi. Vabljen-a v našo družbo, kjer boš dobil-a najnovejše informacije o tem, kje se kaj “dogaja” na plesnem področju.