Anton Volkov

0
0
Anton Volkov

Maestro Anton Volkov ima že več kot 15 let izkušenj v poučevanju argentinskega tanga in javnih plesnih nastopih. Poklicno pot plesalca je izbral potem, ko je zaključil poklicno pot v borilnih športih, točneje rusko reprezentančno kariero v karateju kyokushin. Po uspešni profesionalni športni karieri, se je popolnoma posvetil plesu.

Argentinskega tanga se je učil v Buenos Airesu pri številnih znanih maestrih, s katerimi sodeluje še danes. Pred prihodom v Slovenijo, je g. Volkov poučeval tango na svoji šoli v Moskvi. Sedaj pa ga lahko najdete v Ljubljani in v Novem mestu. Deluje tudi kot gostujoči maestro v številnih evropskih državah in Izraelu.

Poučevanje argentinskega tanga je več kot le njegov poklic. Je njegovo poslanstvo, zato si želi, da bi tango predstavljal navdih za ljudi, ki ga obdajajo. Ljudje, ki plešejo, so namreč srečnejši, tolerantnejši, bolj razumevajoči in tenkočutni. To pa so vrednote, ki jih je vredno gojiti in razvijati. Njegov pristop k poučevanju tanga je večplasten. Svojim učencem želi predstaviti več različnih pogledov na tango ter jim predstaviti različne metode učenja, saj to prispeva ne le k plesnemu pač tudi k osebnemu napredku posameznika.

Pri poučevanju se posveča osnovam, tehniki gibanja, pa tudi muzikaličnosti, zgodovini in razvoju tanga, tango glasbe ter orkestrov. Bistvo njegovega pristopa k poučevanju tanga je naučiti svoje učence resnično poslušati glasbo in to glasbo plesati, tako kot jo občutijo. V tem je namreč čar izraznosti tanga in improvizacije.

Pavze so lahko pomembnejše od gibanja, hitrost oziroma počasnost plesa pa oblika izražanja. Posamezne prvine tanga, kot so na primer ocho, barrida, colgada, volcada, mordide, piernazo ipd., so črke, ki jih plesalec sestavlja v besede in stavke ter s tem pripoveduje svojo zgodbo. Seveda pa je pomembna tudi tehnična pravilnost izvedbe posameznih prvin.

Maestro Anton Volkov uči naslednje plese:

  • argentinski tango v zaprtem objemu (tango, milonga, tango-valček)

Poleg poučevanja skupin in posameznikov ter nastopanja, se je maestro preizkusil tudi v pripravah plesnih parov na tango tekmovanja, v oblikovanju koreografij za plesne predstave ali poroke, tango team-buildingu ter še in še.

Maestru Antonu Volkovu se lahko pridružiš v El Besu na Prečni ulici 2 v Ljubljani, kjer potekajo tečaji in delavnice argentinskega tanga, praktike ter milonge.

Maestra lahko kontaktiraš tako, da mu pošlješ e-poštno sporočilo na volkov_anton@hotmail.com, obiščeš njegovo Facebook spletno stran ali pa ga pokličeš na 051 202 222.