Ana Uršič

0
0
Ana Uršič

Ana Uršič je začela trenirati gimnastiko že s tremi leti. S petimi leti se je udeležila svojega prvega slovenskega gimnastičnega tekmovanja, na katerem je bila najmlajša tekmovalka. Kot članica športnega društva Gim Klub Šiška je bila večkratna državna prvakinja v svoji kategoriji.

Po desetih letih gimnastične kariere jo je prevzel Cheerleading. Bila je članica White Dragons Cheerleaders (WDC) skupine, ki je prva in najuspešnejša članska cheerleading skupina v Sloveniji. S skupino je osvojila več naslovov državnih in evropskih prvakov ter se udeležila svetovnega tekmovanja v Angliji (3.mesto) in Ameriki.

Zaradi resne poškodbe je prenehala s cheerleadingom, vendar je hitro spoznala salso, ki jo je zasvojila in se ji v celoti posvetila, kmalu pa jo je začela tudi poučevati. Z izpopolnjevanjem na domačih in tujih festivalih in kongresih je razvila svoj stil. Danes poučuje v različnih plesnih šolah v Ljubljani in Sloveniji, nastopa ter se izobražuje na različnih festivalih doma in v tujini.

Ustvarila je tudi svojo znamko plesne zvrsti Divas De Cabaret. Ženstvena vadba Divas De Cabaret je mešanica različnih stilov plesa, pri katerem se skozi igro različnih vlog preobrazimo v teatralne igralke ter izpostavimo svojo ženstvenost, posebnost, lepoto in pomembnost. Na tečaju Divas De Cabaret se uporablja različne rekvizite, teme, zgodbe, stile plesa ter glasbo, tako, da je vedno zanimivo in drugačno.

Ana se ukvarja tudi s poučevanjem plesno gibalne terapije v vrtcih, pod budnim očesom strokovnjakinje in ustvarjalke le te terapije, Neve Kralj. Delo z različnimi generacijami ji je v izziv in samoučenje, tako se tudi izpopolnjuje kot pedagoginja in učiteljica plesa.

Najbolj je ponosna na svojo plesno skupino Lupitas, s katero so uspele prebiti slovenske meje ter se z udeležbo na različnih nastopih, dogodkih, tekmah ter festivalih doma in v tujini pokazati ter predstaviti kot salsa show plesna skupina iz Slovenije.

Projekti so veliki, želje še večje, tako, da dela in prostora za ustvarjanje je ogromno, kar pa z užitkom in navdušenjem Ana počne prav vsak dan.

Ana Uršič uči naslednje plese:

  • bachato
  • Body Movement
  • Divas De Cabaret
  • Lady Stling
  • poročne plese
  • privatne ure plesa
  • salso

Ana Uršič poučuje v naslednjih plesnih šolah:

Ano lahko kontaktiraš tako, da ji pošlješ e-poštno sporočilo na ana.ursic86@gmail.com ali pa obiščeš njeno Facebook spletno stran. 🙂